Rolsteiger of kamersteiger nodig?

Ben je online op zoek naar een rolsteiger? Dan ben je er vast al achter gekomen dat er tal van soorten steigers verkrijgbaar zijn. Zo ben je vast al de termen rolsteiger en kamersteiger tegengekomen. Alleen wat is nu het verschil tussen deze twee? Wanneer kun je het beste een rolsteiger gebruiken? En wanneer een kamersteiger?

 

Verschillende toepassingen

Het grootste verschil tussen rolsteigers en kamersteigers is de toepassing. Een rolsteiger is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Een kamersteiger is bedoeld voor binnengebruik. Wel is het mogelijk om een kamersteiger buiten te gebruiken en een rolsteiger binnen, maar dan moeten de steigers wel aan alle eisen voldoen wat betreft de opbouw en de veiligheid.

 

Andere wielen

Rolsteigers zijn geschikt voor buitengebruik en heeft speciale zwenkwielen met een spindel. Met de spindel kun je de wielen in hoogte verstellen. Hierdoor kan je de rolsteiger horizontaal vlak stellen en kan je ook goed werken op een oneffen ondergrond. Doordat je de wielen kunt aanpassen aan de hoogteverschillen kan je de rolsteiger waterpas en horizontaal opstellen. Hierdoor is het dus mogelijk om veilig te werken op een oneffen ondergrond. Een kamersteiger heeft zwenkwielen. Hiermee kan je dus niet werken op een oneffen ondergrond.

 

Andere opbouw

Een standaard rolsteiger moet vaak met 2 personen worden opgebouwd. Dit komt, omdat deze steiger zwaarder en groter is dan een kamersteiger.

Een kamersteiger kun je snel en eenvoudig opbouwen en bestaat meestal uit kant en klare onderdelen, zoals een vouwframe. Deze steiger is kleiner dan een rolsteiger en hierdoor alleen geschikt voor beperkte werkhoogtes. Als je een klus wilt uitvoeren op een grotere werkhoogte dan heb je hier dan ook een rolsteiger voor nodig.

 

Op zoek naar rolsteigers? Dan vind je deze heel eenvoudig online. Als op werkdagen en kamer- of rolsteiger bestelt, wordt je bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen bij je afgeleverd.